Suomenkielisiä Tolkien-sivuja

Tämän linkkilistan tavoitteena on olla kohtuullisen kattava ja enimmäkseen ajan tasalla oleva katsaus suomenkielisiin WWW-sivuihin, jotka liittyvät tavalla tai toisella J.R.R. Tolkieniin.

Valitettavasti tämän sivun ylläpitämisestä ei ole tullut mitään, joten lista ei ole ollut pitkään aikaan sen enempää ajantasainen kuin kattavakaan. Parempia aikoja ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa odotettavissa, joten sivu taitaa jäädä pysäytyskuvaksi suomalaisesta Tolkien-harrastuksesta Webissä juuri ennen Jacksonin elokuvien saapumista.

Anteeksipyytävästi,

ylläpitäjänne Elijah Linkrot
2.1.2004

Linkkejä tarkisteltu 12.11.2001, uusia lisätty viimeksi 10.8.2001.

Linkkien kuvaukset yrittävät olla jokseenkin neutraaleja. Subjektiivisemmat kommenttini, jotka voi huoletta jättää omaan arvoonsa, on esitetty erinäköisellä tekstillä.

Sisällys

Yleisiä sivustoja

Yhdistyksiä

Teokset

Kielet

Toissijaiset teokset

Esseitä tms. pohdiskelevia kirjoituksia

Huumoria

Elokuvat ja muut tulkinnat

Muuta

Sananen ylläpidolta

Otan mielelläni vastaan ilmiantoja suomeksi kirjoitetuista Tolkien-sivuista. Huomaa kuitenkin, että se, päätyykö jokin sivu tälle listalle, määräytyy vain ja ainoastaan minun huonon makuni mukaan. Tarkoitukseni ei ole listata kaikkia suomenkielisiä sivuja, joissa esiintyy sana "Tolkien" (sen voi tehdä hakukoneellakin), vaan niiden parhaimmisto.

Erilaisia Keski-Maahan sijoittuvia pelejä käsittelevät sivut olen päättänyt jättää toistaiseksi tämän listan ulkopuolelle.